За нас

Home За нас
Какво е Академия Бобче Топче?
Академия БОБЧЕ ТОПЧЕ е обучителна база на студенти от Педагогически факултет към Тракийски университет. БОБЧЕ ТОПЧЕ е институция за образование, консултации и терапия. Академията е организация, която предоставя програма за развитие на детето от утробата на майката, през новородено до предучилищна възраст на детето.

 

Мисия – „Заедно с родителите да променим установените стереотипи и остарелите възгледи, създаващи проблеми при отглеждането, образованието и най-вече РАЗБИРАНЕТО на собствените ни деца.“

 

Тук предоставяме пространство, в което децата да се чувстват свободни и подкрепени да изразяват себе си, да творят и да експериментират чрез различни ролеви игри и активни методи за учене. Стимулираме и развиваме  емоционалната интелигентност, спонтанността и креативността на децата. Помагаме им да регулират емоционалните си преживявания, да разбират и преразглеждат своите взаимодействия с другите, да намират и опитват различни решения.

Когато децата израстват в среда, в която се говори за чувствата, емоциите, причините за поведението, те развиват себеувереност, усещане за собствена ценност, себеуважение.!!!!

Чрез играта децата при нас разви ват и социалните си умения – да отстояват себе си и своите граници, емпатия, откритост, инциативност, разрешаване на конфликти.

Защо Академия?
Време е да променим правилата, които създават толкова много проблеми и да разтворим вратите към осъзнатото родителство, щастливото и пълноценно детство, здравословния подход към младата личност и необикновената роля на родителството.
Какво ви дава Академия БОБЧЕ ТОПЧЕ?
В Бобчето ви даваме ПОДКРЕПА! Така нужна за всеки родител във всички аспекти на отглеждането на децата. Нека заедно да помогнем на децата си да разберат, кои са и какво е важно за тях!
Защо да инвестираме в Ранно Детско Развитие?
По определение на УНИЦЕФ: „Ранните години на детството формират основата на интелекта, личноста, социалното поведение и способността да се учим и да се грижим за себе си като възрастни. Има значителни доказателства, че има връзка между лошо изградените навици и не добре развити базисни умения, формирани в ранните години, с развитие на определени болести на зряла възраст.“
Искрено вярваме в значението на това определение и сме ръководени в работата си с деца и семесйтва от принципа, че навременната намеса спестява проблеми и води до разгръщане на потенциала.
За Ранно Детско Развитие говорим, когато интензивно развиваме способностите на детето от зачеването до 5-7 годишна възраст.
Вярваме, че усилията за подобряване на ранното детско развитие са най-добрата инвестиция, а не разход! Налични съотношения разходи-ползи на ранната интервенция, показват, че за всеки похарчен лев за подобряване на ранното детско развитие, възращаемостта може да бъде средно 4 до 5 пъти повече от инвестираната сумата, а в някои случаи и много по-висока.
Защо точно БОБЧЕ?
Кратка История на идеята и името на центъра….
Здравейте, мили родители!

Когато бях малка исках да стана актриса. След години исках да стана добър логопед, а сега искам осъзнато да давам УСПЕШЕН СТАРТ НА НАШИТЕ ДЕЦА!

Подтикната от силното ми желание да правим най-доброто за ДЕЦАТА във всеки етап от тяхното развитие, създадох Академия за ранно детско развитие Бобче Топче. Аз силно вярвам в това, че Детето ни ще е това, което ние му позволим да бъде, онова, което го ограничим да не е, онова, което средата определи и онова, което обществото ще му позволи. Създадох БОБЧЕ ТОПЧЕ с цел да бъде е място, което се ангажира с всяко дете! Нека то да бъде усмихнато, нека бъде силна личност, нека бъде индивидуалност!

Д-р Гергана Маркова, основател и главен терпевт

Още за Гергана Маркова повече прочети тук