Дни на индивидуалната психология 2019

Home Дни на индивидуалната психология 2019
Дни на индивидуалната психология 2019
Българското общество по индивидуална психология „Алфред Адлер“ и Сдружение „Адлериански център за деца и родители Бобче Топче“  организират Дни на индивидуалната психология 2019 г. в София и Стара Загора.

Индивидуалната психология е малко познат у нас метод, който се прилага особено активно в областта на педагогиката, детското развитие и отношенията дете-родител в много страни по света. В Израел, например, повече от половината детски градини са възприели този  на индивидуалната психология и демократичното възпитание за основа на работата си.  Различното в този педагогически метод е, че той предизвиква много от утвърдените стереотипи във възпитанието като използването на забрани, наказания и награди за поведение. За сметка на това индивидуалната психология стимулира децата към отговорност и самостоятелност чрез  т. нар. „естествени последствия“. Адлерианската школа в психологията помага на родителите и специалистите да отглеждат по-уверени, отговорни и щастливи деца с по-малко усилия и по-голям ефект.

За специалисти:
Семинарите  в рамките на Дните на индивидуалната психология 2019 са възможност за повишаване на квалификацията на учители, педагози, психолози, логопеди и други специалисти, които работят с деца.  Курсовете от програмата са одобрени от МОН за присъждане на квалификационни кредити
За родители:
Събитията са изключителен източник на знания, насоки и подкрепа за родители, които срещат трудности или искат да разберат как да подобрят взаимоотношенията с децата си.

Програма

16.11.2019 г. (събота), София: Международен семинар „Еволюцията на социалния интерес в детството – възпитание, развитие и Адлерианска теория“

Оснат Харел,

директор на институт „Алфред Адлер“, Израел
проф. Жанета Стойкова,

преподавател в Педагогически факултет при Тракийски университет

17.11.2019 г. (неделя), София: Международен семинар „Еволюцията на родителството – правила и кризисни ситуации“

д-р Гергана Маркова,

преподавател в Тракийски университет, специален педагог и основател на Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“

Равит Равив,

директор на програма „Детски градини“, институт „Алфред Адлер“, Израел

17.11.2019 г. (неделя), Стара Загора: Мастърклас за директори на детски градини и училища с разглеждане на казуси от практиката

Оснат Харел

директор на Институт „Алфред Адлер“ в Израел

 

Участието във всеки един от семинарите се признава за 1 бр. квалификационен кредит от лицензирана обучителна организация Сдружение „Адлериански център за деца и родители Бобче Топче“. Всички участници ще получат и поименни сертификати.

Място
За събитията в София:

София Тех Парк, сграда „Инкубатор“ (партер),
в залата на Microsoft Innovation Center, бул. Цариградско шосе 111Б, гр. София.

Лектори

д-р Гергана Маркова, преподавател в Тракийски университет и основател на Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“

Д-р Маркова преподава специална педагогика в Тракийски университет от 2012 г. Тя работи активно с деца със специални потребности в частни и държавни центрове в продължение на 16 години. Обучавала  се е в България, Великобритания, Италия и Испания.

Д-р Маркова има над 20 години  практика като логопед, както и множество квалификации, обучения и тренинги по специална педагогика,  социална работа с възрастни с увреждания и деца със специални образователни потребности, приложна поведенческа  анализа, психодрама, невро-двигателната програма Rhythmic movement и др.

 

Д-р Маркова е привърженик на холистичен подход към детското развитие. Тя е убедена, че всяка програма и методика в ранното детско развитие има своите предимства, но често най-добър ефект се постига, когато се използва комплекс от мерки. Д-р Маркова провежда индивидуални консултации с деца и родители в Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“ в София и Стара Загора.

Оснат Харел, директор на институт „Алфред Адлер“, Израел

Оснат Харел е изпълнителен директор на Израелския Адлериански институт от 2014 г.

Тя има богат мениджърски опит, както и академични  познания в областта на развитието на човешките ресурси, психологията и семейното консултиране.

По време на нейното управление Адлерианският институт се превръща в най-голямата Адлерианска организация в света, която прилага теорията на индивидуалната психология във всички кръгове на живота, включително родителски и семейни отношения, отношения с възрастни хора, образование – от предучилищни до средни училища, академични програми, работни места, в армията и затворите.

Преди да се присъедини към института Адлер, г-жа Харел е била вицепрезидент по маркетинга в иновативна американска компания за луксозни частни самолети. По време на работата си там тя взема уроци по пилотиране на самолет, за да изпита лично как се чувстват клиентите, които са готови да платят по 2 милиона долара, за да имат собствен самолет. Г-жа Харел е майка на трима синове, има три снахи и е горда и щастлива баба на 7 внука.

Равит Равив, директор на програма „Детски градини“, институт „Алфред Адлер“, Израел

Равит Равив е мениджър предучилищно образование  в Адлерианския институт по индивидуална психология в Израел от 2017 г.

Тя отговаря за разработването и прилагането на програмата за ранно детско развитие според принципите  на индивидуалната психология в частни и обществени детски градини. Тя е ангажирана също и с маркетинга, набирането и обучението на екипи, както и с научноизследователската и развойната дейност на института.

Г-жа Равив има богат опит в управлението на детски градини и в преподаването на деца в предучилищна възраст.

Преди да се присъедини към Адлерианския институт,  г-жа Равив е била собственик и управител на детска градина с деца на възраст от 1 до 6 години в продължение на повече от 20 години. През този период тя е разработила метод за прилагане на принципите на Адлерианската индивидуална психология в ежедневните дейности, които протичат в една предучилищна група. Г-жа Равив е и професионален консултант и треньор на родители и семейства в групи или индивидуално. Тя е омъжена и е майка на три момчета и едно момиче.

Проф. Жанета Стойкова, преподавател в Педагогически факултет при Тракийски университет

 

Проф. Стойкова е изтъкнат учен и изследовател в сферата на психологията и педагогиката.

Тя е д-р на педагогическите науки и преподава в Педагогически факултет на Тракийски университет от 2012 г.

Изследванията й са в сферата на развитието на деца в рискови ситуации, адлерианския модел на  психологическо консултиране, и характеристиките на индивидуалното и възрастово развитие.

Проф. Стойкова е член на Северноамериканското общество по Адлерианска психология, на Международната асоциация по индивидуална психология и Руската академия по естествена история. Тя е съосновател и президент на Българското общество по индивидуална психология.

Такса за участие

Тема                Дата и място

Ранно записване

До 25.10

Редовна цена

След 25.10

„Еволюцията на социалния интерес в детството – възпитание, развитие и адлерианска теория“  16.11.2019 г. (събота), София

80 лева*

 

100 лева
„Еволюцията на родителството – правила и кризисни ситуации“ 17.11.2019 г. (неделя), София

80 лева*

 

100 лева
Мастърклас за директори на детски градини и училища 17.11.2019 г. (неделя), Стара Загора

60 лева

 

80 лева

 

* Цена за записване на двама участника: 140 лева. За цени при групови записвания се обадете на тел. 0889 928 289

Към всеки закупен билет за събитие получавате безплатно и книгата на Бети Лу Бетнер „Творческата сила. Как децата изграждат своята личност?“.

За записване

Заявките за участие се попълват онлайн на следните линкове:

Заявка за участие в семинар с признаване на квалификационен кредит

Заявка за участие в семинар, ако нямате нужда от признаване на квалификационен кредит

 

Такси се заплащат по банков път на сметка с IBAN Банкова сметка: BG66UBBS80021079338440.
Моля, в платежното нареждане напишете: трите имена на участника, ЕГН, име и дата на курса.
За повече информация можете да се обръщате към Драгомира Павлова, Сдружение „Адлериански център за деца и родители Бобче Топче“: +359 0889 92 82 89, office@bobche-topche.bg.