Екип

Home Екип
Екипът на Бобче Топче

Ние сме екип от лицензирани специалисти – педагози, логопеди, кинезитерапевти, психотерапевти. Ние споделяме една обща мисия – да въведем модерни европейски практики в ежедневната подкрепа за всички семейства с деца от 0 до 7 г.

Нашият екип от професионалисти работи за адаптацията, възпитанието и образованието на децата в първите и най-важни години от развитието им. Целта ни е те да достигнат максимума на необикновения си потенциал и да разтворим заедно вратите на успеха за тях в бъдеще!

Всички членове в екипа на „Бобче Топче“ са обучени да зачитат чувствата на децата, да ги учат на отговорност, независимост и свободата да правят избор. Но, по-важното е, че ние в Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“ обграждаме децата ви с искрена любов, нежност и грижа – така, както го правим за нашите собствени деца.

Нашите специалисти в София
  • Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“, София
  • Детска градина „Бобче Топче“, Драгалевци
  • Център за деца и родители „Бобче Топче“, Кръстова вада
Д-р ГЕРГАНА МАРКОВА
Основател на Академия за ранно детско развитие, детска градина и центрове „Бобче Топче“
Академия за ранно детско развитие Бобче Топче е създадена от д-р Гергана Тодорова-Маркова.  Д-р Маркова е преподавател по специална педагогика в Тракийски университет от 2013 година. Преди това 16 години е работила активно с деца със специални потребности в частни и държавни центрове, сред които УМБАЛ „Професор-доктор Стоян Киркович“, гр. Стара Загора и Дневен център за деца с психофизически нарушения. Има над 20 години  практика като логопед, както и   множество квалификации, обучения и тренинги по: специална педагогика,  социална работа с възрастни с увреждания и деца със специални образователни потребности, приложна поведенческа  анализа, психодрама и др. Обучавала  се е в България, Великобритания, Италия и Испания.

Д-р Маркова е преминала през  обучение за тестване на първични рефлекси лично с американския невролог д-р Робърт Мелио, създател на революционната програма за балансиране на мозъка при деца с аутизъм, дислексия и неврологични разстройства (д-р Мелило е автор на световния бестселър „Откъснати деца“, публикуван и в България). Сертифицирана е и за обучител и по невро-двигателната програма Rhythmic movement, създадена в Швеция през 1985 г.

Д-р Маркова е привърженик на холистичен подход към детското развитие. Тя е убедена, че всяка програма и методика в ранното детско развитие има своите предимства, но често най-добър ефект се постига, когато се използва комплекс от методики. Д-р Маркова провежда индивидуални консултации с деца и родители в Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“ в София и Стара Загора.

Драгомира Павлова
Съосновател на Детска градина „Бобче Топче“
Драгомира е икономист по образование и има зад гърба си над 18 години опит като мениджър и консултант по маркетинг и продажби. Тя стига до най-високите постове във финансовия сектор, но открива, че това не й носи  удовлетворение. Постепенно развива интереса си към психологията и завършва психодраматична работилница. През 2015 г. става майка за първи път и скоро след това решава да направи рязък завой в кариерата си.

Покрай трудните уроци на родителството Драгомира се запознава с д-р Гергана Маркова и Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“. Едновременно с това открива вдъхновение в една от най-утвърдените психологически школи – индивидуалната психология. Това е концепция, създадена преди повече от 50 години от австрийския психолог Алфред Адлер и доразвита за педагогически цели от друг психолог Рудолф Драйкурс в школата на „демократичното възпитание“.

През 2017 година Драгомира става основен сподвижник на Академията за ранно детско развитие и съосновател на Център за деца и родители и Детска градина „Бобче Топче“ в София. Тя е и основен двигател на партньорството между Академията и най-големия институт за индивидуална психология в света – този в Израел.

Цветина Динова
Мениджър Бобче Топче - София
Цветина има бизнес образование, докато сърцето й винаги е било в социалната дейност. Успява да обедини интересите си в професионален план като завършва магистратура по Корпоративна социална отговорност (CSR) и по Бизнес администрация.

Основната й професионалната дейност е насочена към комуникация, връзка с обществеността, както и координиране на екипи и социални проекти. Голяма част от практиката й е свързана с организирането на образователни, социални и екологични инициативи. Същевременно тя има дългогодишен опит в работа с младежи и грижи за деца. Интересът към ранно детско развитие я отвежда до проекта-мечта, наречен впоследствие „Бобче Топче“. Тя продължава да развива и обогатява своите професионални умения чрез редица обучения за развитие на деца, както и чрез личностно развитие като завършен курс по психодрама-личен опит и др.

Цветина вярва, че „децата са хора още от самото си раждане и би следвало да се отнасяме към тях с уважение, разбиране, много любов, точно както бихме искали да се отнасят хората към нас самите.

Тя цял живот мечтае да има работа, която да променя животи. Казва, че вече я има!

Нина Русева
Възпитател и педагог
Нина завършва магистърска степен по педагогика на изобразителното изкуство, специалност графика във Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий“.

За нея работата с деца е призвание и сбъдната мечта. С идването си в „Бобче Топче“ Нина лично изрисува стените на центъра. Работи всеки ден, за да може децата да развиват уменията си, да се чувстват сигурни, способни, смели, свързани и съществени.

Ваня Димитрова
Кинезитерапевт
Ваня Димитрова е кинезитерапевт, завършила в НСА „Васил Левски“ София. Посвещава кариерното си развитие на работата с деца. Работила е с множество деца с проблеми в развитието от 0 до 10 годишна възраст в различни здравни заведения, центрове и институции. Освен това е води класове за бременни.

Смята, че Академия за ранно детско развитие Бобче Топче дава възможност за развитие не само на подрастващото поколение, но и улеснява комуникацията родител-дете, помагайки на родителите да разберат децата си.

Твърди, че за нея работата с деца е мисия. Можете да се срещнете с нея в центровете на Бобче Топче, гр. София

Ева Мицева
Учител

Ева е специалист психолог. В момента завършва магистърска програма „Психология на здравето“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 

Вярва, че за да се промени света в по-добра посока, първо се започва от нас самите и примера, който даваме на децата си.

Ако искаме едно общество да е здраво, важно е да се започне от децата. Да умеят да поемат отговорности, да носят последствията от тях и да не спират да търсят и изучават нови хоризонти. Да научават нови знания чрез игри, да се научат да следват правила и да бъдат смели, стойностни хора.

Дарина Добрева
Сензорно-моторен специалист и възпитател
Дарина учи психология в Нов български университет и работи като възпитател в център за деца и родители в кв. Кръстова вада,

част от Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“.

Дарина решава да се занимава с ранно детско развитие, когато осъзнава огромната отговорност, която всеки настоящ или бъдещ родител носи.  „Разбрах, че всичко започва от самите нас“ казва Дарина.

Валентин Тимов
Възпитател
Валентин е бакалавър от Национална спортна академия специалност джудо и самбо. Работил е с деца, юноши и младежи от 4 до 20 годишна възраст. Интересите и работата му са насочени към психо-моторното и емоционалното развитие в ранна детска възраст. Вярва във възможностите на децата и тяхната способност да се адаптират и развиват чрез естествени стимули и мотивация.
Мануела Самарджиева
Медицинска сестра
Мануела завършва акушерство в ЦИПЗК – София. Има над 10 г. опит като акушерка в неонатологично отделение и като операционна акушерка.
След това завършва мениджмънт в УНСС – София, с образователно-квалификационна степен – магистър. Има над 20 г. успешна кариера като мениджър и търговски директор. Призванието да се грижи всеотдайно и с много любов за децата я връща към професия, свързана с грижа за тях и в „Бобче-Топче“ получава такава прекрасна възможност за реализация.
Нашите специалисти в Стара Загора
  • Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“, Стара Загора
  • Център за деца и родители „Бобче Топче“, Стара Загора
Марина Титева
Педагог и психолог
Марина Титева е бакалавър психолог, преминала ниво за личен опит в метода на Психодрамa и в момента обучава в ИПИГП Бернард Ахтернберг за ниво Психодрама асистент терапевт.

Като психолог и млад родител тя е убедена в необходимостта децата да следват естествения ход на развитието си, да изследват света и да го изучават със сетивата си.

Марина се включва в клас Подготве като учител в часовете, насочени към сензомоторно развитие, както и подпомага процеса на адаптация както за децата, така и за родителите.

Павлина Праматарова
Логопед
Павлина Праматарова е специалист – логопед. Завършва бакалавърска степен Логопедия в Софийски университет, а след това продължава образованието си с магистратура „Комуникативни нарушения на развитието”.

Основната й практическа дейност е насочена към консултиране и терапия на деца с комуникативни затруднения от лек и тежък характер.  Първите години от практиката си прекарва в София, а сега е част от екипа на Академия Бобче Топче в Стара Загора. Продължава своето обучение с различни класификации. Участва в семинари на тема: „Основни принципи за оценка и подкрепа на деца със сензорноинтергративни дисфункции”, Отражение на психомоторните и очно-моторните нарушения върху изграждането на комуникативните системи” и други. Завършва успешно теоретико-практически курсове по „Биомеханика и терапия на орално-моторни механизми в помощ на говорната артикулация” и „Релационна психомоторика”.

Павлина продължава да развива и обогатява своите професионални умения и към настоящия момент преминава през курс „Психодрама – ниво личен опит”.  В практитката си използва различни методики за терапия. Неизменна част от работата й е свързана със сензорната интеграция. За Павлина работата й с деца с нарушения е призвание!

Деница Господинова
Педагог
Деница е бакалавър по специална педагогика от Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и магистър логопед от Тракийски университет – Стара Загора.

 

В момента е учител в предучилищната програма на „Бобче Топче“- клас „Подготве“. Деница работи и като логопед в центъра и извършва консултации и терапия на деца с комуникативни нарушения.

Силвия Йоргова
Педагог
Силвия преподава изкуство и готварство в центъра за деца и родители „Бобче Топче“, Стара Загора. Тя е сертифицирана за работа с деца до 3 години.

 

Силвия обича да следва естествения ритъм на децата и да обръща внимание на всяко едно от тях, когато работи и твори заедно с тях.

Стефан Близнаков
Педагог
Стефан завършва бакалавърска степен по Педагогика със специализация „Превантивна и корекционна педагогика“ в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Преминал е обучение по „Релационна психомоторика и психомоторни практики“.

Работи в Центъра за деца и родители „Бобче Топче“ в Стара Загора. Преподава в часовете по български език, математика и спорт на клас „Подготве“.

Преподава в часовете по български език, математика и спорт на клас „Подготве“.

Харесва работата си и е убеден, че иска да продължи да се развива в сферата на педагогиката и психологията. Обича да пътува и да изследва дивите кътчета на България.