Вашите истории

„Безкрайно съм признателна, за това че съдбата ме срещна с ВАС!“

„Преди малко повече от година, когато синът ми Митко беше на 2 години и 10 месеца, изпитвах трудности да махна памперсите му. Тогава лекарката на Митко ми препоръча да се консултирам с детски психолог, за да може да ми помогне с някои насоки как този процес да протича по-лесно. Споделих с моя приятелка, майка на детенце на същата възраст и тя ми препоръча горещо д-р Гергана Маркова – нейна преподавателка в университета.

Още на следващия ден си записах час за консултация и когато заведохме сина ни, д-р Маркова обясни на мен и съпруга ми, че този проблем, както и някои други, които бях забелязала – хиперактивност, неправилна стойка, често будене през нощта и други – при него се дължат на няколко неподтиснати бебешки рефлекса. Изготви ни индивидуална програма с упражнения, които да правим вкъщи, като на всеки 2-3 месеца ходим за проверка имаме ли напредък, като съответно упражненията се променят.

Освен това, по нейна препоръка още на следващия месец записахме Митко в адаптационната програма на детска градина „Бобче Топче“, за която мога да кажа само хубави неща. Детето ми мина през отделянето с мен изключително лесно и безболезнено. В „Бобче Топче“ Митко придоби нови навици, самостоятелност и увереност в себе си, за което съм изключително благодарна на всички специалисти, които работят в детската градина. Когато миналия септември преместихме Митко в държавна детска градина, той беше абсолютно подготвен и се адаптира за по-малко от седмица, още един показателен факт за отлично свършената работа от екипа на „Бобче Топче“.

Ние продължаваме с индивидуалната програма на детето ни, като след всяка среща с д-р Гергана Маркова виждам колко далеч сме стигнали в неговото развитие и колко малко остава, за да е напълно подготвен за училището след 2 години.

Безкрайно съм признателна, за това че съдбата ме срещна с Гери, Цвети, Нина, Драга и целия прекрасен екип, който работи, за това децата да преодоляват трудностите в своето развитие в тази ранна, но много важна възраст, да израстват в една дружелюбна и хармонична обстановка, да научават нови неща за света, за себе си и да създават приятелства.“

Сърдечни благодарности от нашето семейство,
Емилия Иванова
Никола Карамфилов
Димитър Карамфилов (4 год.)