Полезни статии

Вдъхновяваща среща с Институт Алфред Адлер, Израел

Започнахме Новата 2020 година с кратко и изключително вдъхновяващо посещение в най-големия институт за обучение по индивидуална психология в света – Институт „Алфред Адлер“ в Израел, основан преди повече от 50 г., лично от основоположника на демократичното възпитание Рудолф Драйкурс.

Днес, Адлерианският институт е уважавана и широко позната институция в Израел, която е допринесла много за развитието на израелското общество в най-различни аспекти.

За нас е огромна чест и привилегия, чe бяхме поканени и посрещнати на най-високо ниво – лично от настоящия изпълнителен директор Оснат Харел и председателя на съвета на директорите Игал Бен-Шалом. Двамата ни разказаха за пътя, по който са минали, за да убедят хиляди уморени многодетни родители да отделят над 20 часа от ценното си време, за да се научат как да отгледат по-смели, по-щастливи и по-уверени деца. В Института видяхме реализирано това, за което вече 6 години работим в Академиите за ранно детско развитие, детските градини, центровете на „Бобче Топче“ и Адлериански институт България – общност, която споделя ценността на свързване, способност, стойност и смелост.

Върнахме се в България окрилени и вдъхновени! Това е само началото. Най-хубавото предстои и скоро ще го споделим с всички вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *