За нас

Home За нас

Какво е Академия Бобче Топче?

Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“ е център за образование, консултации и терапия. Академията работи по програма за развитие на детето от утробата на майката, през новородено до предучилищна възраст.

Предлагаме комплексна грижа за развитието на децата от 0 до 7 години и професионални консултации за изграждането на здравословни отношения в семейството.

Можете да се обръщате към нас:

  • Ако искате да подпомогнете психомоторното развитие на детето си в първите и най-важни години от живота му
  • Ако детето ви среща трудности с използването на езика, говорене и разбиране
  • Ако срещате трудности във възпитанието или общуването с детето си
  • Ако искате да подготвите детето за плавно преминаване към детска градина и училище
  • Ако имате нужда от подкрепа в ролята си на родител
Ние ще ви предложим:

  • Да се грижим с любов и отговорност за децата си в детската градина или центровете ни
  • Да се включите заедно с Вашето дете в занятия по психомоторика, които ще помогнат за устойчивото психическо, емоционално и творческо развитие на детето и подготовката му за училище
  • Да се запишете за индивидуална консултация с д-р Гергана Маркова, специалист с над 20 години опит в областта на специалната педагогика и ранното детско развитие.
Защо Академия „Бобче Топче“?
В Академия „Бобче Топче“ в София и Стара Загора предоставяме пространство, в което децата да се чувстват свободни и подкрепени да изразяват себе си, да творят и да експериментират чрез различни ролеви игри и активни методи за учене. Стимулираме и развиваме емоционалната интелигентност, спонтанността и креативността на децата.
Какво ви дава Академия „Бобче Топче“?
В Бобчето ви даваме подкрепата, така нужна за всеки родител във всички аспекти на отглеждането на детето му. Нека заедно да помогнем на децата си да разберат кои са и какво е важно за тях!
Защо да инвестирате в ранно детско развитие?
Според определение на УНИЦЕФ: „Ранните години на детството формират основата на интелекта, личността, социалното поведение и способността да се учим и да се грижим за себе си като възрастни.“ За ранно детско развитие говорим, когато интензивно развиваме способностите на детето от зачеването до 5-7 годишна възраст.

Нобеловия лауреат Джеймс Хекман, който изследва ранното детско развитие от икономическа гледна точка, доказва, че средствата, вложени в ранно детско развитие се възвръщат многократно чрез изграждане на по-успешни и устойчиви личности в бъдеще. Затова вярваме, че усилията за подобряване на ранното детско развитие са най-добрата инвестиция в бъдещето на децата!

Няколко думи за добре дошли …

Здравейте, мили родители!

Създадох Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“, подтикната от силното си желание да правя най-доброто за децата във всеки етап от тяхното развитие. Аз силно вярвам в това, че детето – моето или Вашето – ще е това, което ние му позволим да бъде, онова, което го ограничим да не е, онова, което средата определи и онова, което обществото ще му позволи. Създадох „Бобче Топче“ като общност, която се ангажира с всяко дете! Нека то да бъде усмихнато, нека бъде силна личност, нека бъде индивидуалност!

Д-р Гергана Маркова, основател и главен терапевт
Още за Гергана Маркова прочети тук